KAFFESORTIMENTET

 

svartån.jpg

SVARTÅN

KRAFTIG MÖRKROST
Kraftig, Fyllig och Mustig
Ett kraftfullt och fylligt kaffe med tydliga toner av rost. Smakrikt med intensiva toner av mörk choklad och körsbär. Bönorna från Colombia bygger grunden i kryddigheten och beskan. De andra bönorna från Central- och Sydamerika tillför kraft samt fruktighet, för att tillsammans leverera ett smakrikt kaffe


Gäddeholm.jpg

GÄDDEHOLM

MÖRKROST
Ekologiskt och Fairtrade
Ett fylligt kaffe med tydliga toner av rost. Smakrikt med intensiva toner av mörk choklad och mörka bär. Bönorna kommer från Andernas sluttningar i Sydamerika. Blandningen består av två bönor, där den ena tillför kryddighet och beska medan den andra bidrar med fruktigheten och kraft. Coffea Arabica bönor: Fairtrade-ingredienser från Fairtrade-certifierade producenter. Totalt 100%. Läs mer på www.info.fairtrade.net


oxbaken.jpg

OXBACKEN

LÄTT MÖRKROST
Fyllig, Robust och Fruktig
Ett mörkt kaffe där de intensiva smakerna av svarta vinbär och björnbär blandas med ett eko av choklad samt nötter. Mötet mellan fruktighet och chokladtoner ger en rund robust blandning. Bönor från Brasilien står för basen och de östafrikanska står för en färsk fruktsötma.

 


djäkne.jpg

DJÄKNEBERGET

MELLANROST
Rund, Snäll och Elegant
Ett snällt kaffe med smak av citrus och brynt karamell. För den silkeslena munkänslan av spunnet socker står bönorna från Brasilien och Nicaragua som även ger kaffet en ryggrad med lätt beska. Bönorna från Peru bidrar med ännu mer sötma men framför allt citrustonerna.
 

amir.jpg

STADSHAGEN

MELLANROST
Rund, Fruktig och Mustig
Ge mjöl kärlek så blir det gott bröd. Ge mjölk kärlek så blir det god ost. Ge bönan kärlek så blir det gott kaffe. Det tog många koffeinstinna kvällar innan jag och rostare Björklund hittade den perfekta blandningen som kändes rätt. Med rund och mustig smak och fruktiga toner kommer min blandning att ge middagen ett perfekt avslut.

hammarby.jpg

HAMMARBY

ESPRESSO
Kryddig, Fruktig och Chokladig
Ett kraftfullt kaffe som går i traditionell italiensk espressostil. De brasilianska bönorna bidrar med kryddig fyllighet och toner från choklad. Den lena sötman kommer från hög höjd i Nicaragua. Tillsammans skapar bönorna en härlig mjuk sydeuropeisk espresso.